Εναλλακτικές Θεραπείες

Η λέξη εναλλακτικός αναφέρεται είτε στην έννοια του διαφορετικού είτε/και στην έννοια του καινούργιου, του σύγχρονου. Στην εποχή μας οι εξελίξεις της επιστήμης είναι καταιγιστικές, ταυτόχρονα ωστόσο υπάρχει και κάποια βαθύτερη τάση του ανθρώπου να στρέφεται και να ανακαλύπτει εκ νέου τις μορφές θεραπείας που ως είδος χρησιμοποιούσαμε από την αρχή σχεδόν της ιστορίας μας.

 

Η θεραπεία με τα άλογα ανήκει σε αυτήν την κατηγορία, καθώς μας είναι γνωστή από την αρχαιότητα και μάλιστα μας έχει «συνταγογραφηθεί» για τα θεραπευτικά της οφέλη από τον ίδιο τον Ιπποκράτη. Οι σύγχρονες κλινικές έρευνες των τελευταίων δεκαετιών πιστοποιούν τα οφέλη αυτά και τα διευρύνουν, ανοίγοντας νέους θεραπευτικούς ορίζοντες.

 

Η θεραπεία με τα άλογα λειτουργεί πλέον με άξονα την αρχαία σοφία που οργανικά μας έχει κληρονομηθεί και πλαισιώνεται από τα «δώρα» της σύγχρονης επιστήμης. Αποτελεί μια θεραπευτική προσέγγιση που στέκει τόσο αυτόνομα, ως βιωματική εναλλακτική ψυχοθεραπεία, όσο και σε αρμονικό συνδυασμό με όλες τις κλασικές προσεγγίσεις, ανάλογα το αίτημα και την συνθήκη κάθε θεραπευόμενου.

 


Διαθέσιμες Οικογενειακές & Ατομικές Θεραπείες

Η θεραπεία με τα άλογα κατατάσσεται στις βραχείες ψυχοθεραπείες, αφού σε σύντομο χρονικό διάστημα επιφέρει σημαντική και ουσιαστική αλλαγή στην υγεία και την ποιότητα ζωής του ανθρώπου. Η θεραπεία μπορεί να είναι ατομική (παιδιά, έφηβοι, νέοι, ενήλικες), οικογενειακή και ομάδων (σχολικές, αθλητικές, επαγγελματικές).

Διάρκεια Θεραπείας 1-2 ώρες

 


Ζητήστε σήμερα να κλείσετε ραντεβού ή να μάθετε περισσότερα!

Όνομα
Επώνυμο
email
Τηλέφωνο
Θέμα
Το μήνυμά σας

 


 

Η Ιππόλυση είναι ένα κέντρο που προσφέρει λύσεις σε άλογα και ανθρώπους

H μέθοδος αυτογνωσίας, μάθησης και θεραπείας που εφαρμόζεται στην Ιππόλυση ονομάζεται EAGALA (Equine Assisted Growth and Learning Association). Πρόκειται για μια μέθοδο εξαιρετικά διαδεδομένη σε Αμερική και Ευρώπη. Περισσότερα από 600 προγράμματα πραγματοποιούνται αυτή τη στιγμή παγκοσμίως, από πιστοποιημένους επαγγελματίες, παρέχοντας υπηρεσίες σε μια μεγάλη γκάμα θεμάτων που απασχολούν το άτομο, την οικογένεια και τον χώρο των επιχειρήσεων. H μέθοδος εφαρμόζεται με επιτυχία σε 50 χώρες παγκοσμίως.

Η διέυθυνσή μας είναι: Λεωφόρος Πλαταιών 95, 190 07 Μαραθώνας, Ανατολική Αττική.

Τηλέφωνο επικοινωνίας: +30 694 5911405 (καλέστε μας καθημερινές μετά τις 18.00)