Είναι άραγε δυνατόν να περάσει ένας άνθρωπος την ζωή του χωρίς να βιώσει κατάθλιψη;

Όνειρα που διαψεύδονται , προσδοκίες που ματαιώνονται , προσπάθειες που αποτυγχάνουν , έρωτες που προδίδονται, ελπίδες που γκρεμίζονται , τρόποι ζωής που ανατρέπονται και άλλα πολλά θα τύχουν καθώς ξετυλίγεται η ζωή…

Κάθε άνθρωπος θα αντιδράσει διαφορετικά, αλλά όλοι θα γευθούν την θλίψη, την ατονία, την κούραση, τον εκνευρισμό, τον θυμό, την αϋπνία, την υπνηλία, την αδράνεια της κατάθλιψης, σε άλλο βαθμό και με άλλο συνδυασμό συμπτωμάτων ο καθένας.

 

Πριν η κατάθλιψη καταπιεί την οποιαδήποτε πρωτοβουλία, καλό είναι να ζητηθεί βοήθεια.

Κανείς δεν είναι τόσο δυνατός, ώστε να ξεπεράσει χωρίς επιπτώσεις στην υγεία του και στη ζωή του, την κατάθλιψη, χωρίς βοήθεια. Ο εγωισμός που αντιστέκεται στη βοήθεια, θα οδηγήσει σε ψυχοσωματικές επιπλοκές,  θα βλάψει τις προσωπικές σχέσεις και την εργασιακή απόδοση, με δυσμενής επιπτώσεις, προκαλώντας έτσι, μεγαλύτερη κατάθλιψη.

Η βοήθεια που προσφέρει η ψυχοθεραπεία με την βοήθεια του αλόγου ( eagala, equine assisted learning, development and psychotherapy ), στην θεραπεία της κατάθλιψης, είναι βαθιά και αποτελεσματική. Είναι μια βιωματική θεραπεία, χωρίς λόγια, χωρίς να χρειαστεί να μοιραστεί κάποιος τα προβλήματά του με ανθρώπους.

 

Η μέθοδος έχει αποδειχθεί και αποδεικνύεται από κλινικές μελέτες τα τελευταία 30 χρόνια,  ότι διαθέτει με την βοήθεια του αλόγου την δυνατότητα, προσπερνώντας τις άμυνες, την πολυλογία και τις ατέρμονες αναλύσεις της νόησης,  να επικοινωνεί με την αλήθεια του κάθε ανθρώπου και να τον βοηθάει να βρει την δύναμή του και τις δικές του λύσεις για την ζωή. Χωρίς κριτική,  με απόλυτη αποδοχή,  τα εκπαιδευμένα άλογα και οι πιστοποιημένοι στην μέθοδο θεραπευτές,  γίνονται οδηγοί υγείας και ζωής,  για εκείνους που ζητάνε την βοήθειά τους.

 


Διαθέσιμες Οικογενειακές & Ατομικές Θεραπείες

Η θεραπεία με τα άλογα κατατάσσεται στις βραχείες ψυχοθεραπείες, αφού σε σύντομο χρονικό διάστημα επιφέρει σημαντική και ουσιαστική αλλαγή στην υγεία και την ποιότητα ζωής του ανθρώπου. Η θεραπεία μπορεί να είναι ατομική (παιδιά, έφηβοι, νέοι, ενήλικες), οικογενειακή και ομάδων (σχολικές, αθλητικές, επαγγελματικές).

Διάρκεια Θεραπείας 1-2 ώρες

 


Ζητήστε σήμερα να κλείσετε ραντεβού ή να μάθετε περισσότερα!

    Όνομα

    Επώνυμο

    email

    Τηλέφωνο

    Θέμα

    Το μήνυμά σας

     


     

    Η Ιππόλυση είναι ένα κέντρο που προσφέρει λύσεις σε άλογα και ανθρώπους

    H μέθοδος αυτογνωσίας, μάθησης και θεραπείας που εφαρμόζεται στην Ιππόλυση ονομάζεται EAGALA (Equine Assisted Growth and Learning Association). Πρόκειται για μια μέθοδο εξαιρετικά διαδεδομένη σε Αμερική και Ευρώπη. Περισσότερα από 600 προγράμματα πραγματοποιούνται αυτή τη στιγμή παγκοσμίως, από πιστοποιημένους επαγγελματίες, παρέχοντας υπηρεσίες σε μια μεγάλη γκάμα θεμάτων που απασχολούν το άτομο, την οικογένεια και τον χώρο των επιχειρήσεων. H μέθοδος εφαρμόζεται με επιτυχία σε 50 χώρες παγκοσμίως.

    Η διέυθυνσή μας είναι: Λεωφόρος Πλαταιών 95, 190 07 Μαραθώνας, Ανατολική Αττική.

    Τηλέφωνο επικοινωνίας: +30 694 5911405 (καλέστε μας καθημερινές μετά τις 18.00)