Το άγχος είναι συνυφασμένο με την έννοια της ζωής.

Η Κινητοποίηση του οργανισμού, για την αντιμετώπιση των μεταβαλλόμενων συνεχώς συνθηκών του περιβάλλοντος, δημιουργεί την αίσθηση του άγχους. Υπάρχει το παραγωγικό άγχος,  δηλαδή το άγχος που εκδηλώνεται με κινητοποίηση προσαρμογής και διαχείρισης της καταστάσεως και το απο-διοργανωτικό άγχος, όταν δεν υπάρχει σχέδιο προσαρμογής,  ή διάθεση να καταβληθεί ο αντίστοιχος για την εφαρμογή του σχεδίου κόπος,  το οποίο προκαλεί δυσφορία ή ακόμη και σωματικές αντιδράσεις.

 

Πώς μπορεί ένα άλογο να με βοηθήσει με το άγχος μου;

Το άλογο είναι θήραμα: γνωρίζει βιωματικά πώς είναι να ζει κάποιος διαρκώς απειλούμενος και άρα αγχωμένος. Έχει επιβιώσει ωστόσο, για χιλιάδες χρόνια ως είδος και μάλιστα με τρόπο που του επιτρέπει να ζει σε επαφή κ ισορροπία με τον εαυτό του, την ομάδα του και το περιβάλλον του. Ένα άλογο ξέρει λοιπόν και πώς είναι να ζεις με άγχος και πώς να το διαχειρίζεται αποτελεσματικά.

 

Πώς θα συνδεθεί το άλογο με το δικό μου άγχος;

Το άλογο έχει επιβιώσει “διαβάζοντας” με εξαιρετική ακρίβεια την πρόθεση και την συναισθηματική συνθήκη στην οποία βρίσκεται οποιοδήποτε ον το προσεγγίζει. Ειδικά με τους ανθρώπους συνεργάζεται πολλές χιλιάδες χρόνια. Η σωματική στάση, οι εκφράσεις και μικρο-εκφράσεις του προσώπου, ο τόνος και η εκφορά της φωνής, καθώς και μια πληθώρα άλλων παρόμοιων πληροφοριών, θα δώσουν στο άλογο ότι χρειάζεται για να συνδεθεί με τον πυρήνα μας, με ότι αισθανόμαστε, άρα και με οτιδήποτε αφορά το άγχος μας.

 

Αφού με διαβάσει το άλογο, τι συμβαίνει μετά;

Το άλογο-θεραπευτής, με την καθαρή από περιττή και ενδεχομένως διαστρεβλωμένη πληροφορία, λειτουργεί ως καθρέφτης μας. Αλληλοεπιδρώντας μαζί του, στις εξειδικευμένες ασκήσεις, που υποδεικνύονται από την επιστημονική ομάδα των συντονιστών, παίρνουμε μηνύματα για τον εαυτό μας, είτε το συνειδητοποιήσει η λογική μας,  είτε όχι. Τα μηνύματα αυτά ανοίγουν τον δρόμο για να συνδεθούμε με τις απαντήσεις, που εκ των προτέρων υπήρχαν μέσα μας και με επιλογές ζωής που θα μας βοηθήσουν να είμαστε λιγότερο αγχωμένοι. Ακόμα ωστόσο και όταν αγχωνόμαστε,  θα μπορούμε να το αντιμετωπίζουμε πιο λειτουργικά, όπως ο καθένας μας χρειάζεται.

 

Η ψυχοθεραπεία και εκπαίδευση με την βοήθεια των Ιπποειών (equine assisted learning development and psychotherapy),  διδάσκει στον άνθρωπο την συγκέντρωση και προσοχή , την αξιολόγηση των πληροφοριών, την ιεράρχησή τους και την ανάπτυξη εναλλακτικών σεναρίων για την διαπραγμάτευση των αλλαγών.
Έχει αποδειχθεί μέσα από κλινικές μελετες,  ότι είναι μια βραχεία, αποτελεσματική, θεραπευτική και επαν- εκπαιδευτική μέθοδος για τις αγχώδεις διαταραχές.

 


Διαθέσιμες Οικογενειακές & Ατομικές Θεραπείες

Η θεραπεία με τα άλογα κατατάσσεται στις βραχείες ψυχοθεραπείες, αφού σε σύντομο χρονικό διάστημα επιφέρει σημαντική και ουσιαστική αλλαγή στην υγεία και την ποιότητα ζωής του ανθρώπου. Η θεραπεία μπορεί να είναι ατομική (παιδιά, έφηβοι, νέοι, ενήλικες), οικογενειακή και ομάδων (σχολικές, αθλητικές, επαγγελματικές).

Διάρκεια Θεραπείας 1-2 ώρες

 


Ζητήστε σήμερα να κλείσετε ραντεβού ή να μάθετε περισσότερα!

    Όνομα

    Επώνυμο

    email

    Τηλέφωνο

    Θέμα

    Το μήνυμά σας

     


     

    Η Ιππόλυση είναι ένα κέντρο που προσφέρει λύσεις σε άλογα και ανθρώπους

    H μέθοδος αυτογνωσίας, μάθησης και θεραπείας που εφαρμόζεται στην Ιππόλυση ονομάζεται EAGALA (Equine Assisted Growth and Learning Association). Πρόκειται για μια μέθοδο εξαιρετικά διαδεδομένη σε Αμερική και Ευρώπη. Περισσότερα από 600 προγράμματα πραγματοποιούνται αυτή τη στιγμή παγκοσμίως, από πιστοποιημένους επαγγελματίες, παρέχοντας υπηρεσίες σε μια μεγάλη γκάμα θεμάτων που απασχολούν το άτομο, την οικογένεια και τον χώρο των επιχειρήσεων. H μέθοδος εφαρμόζεται με επιτυχία σε 50 χώρες παγκοσμίως.

    Η διέυθυνσή μας είναι: Λεωφόρος Πλαταιών 95, 190 07 Μαραθώνας, Ανατολική Αττική.

    Τηλέφωνο επικοινωνίας: +30 694 5911405 (καλέστε μας καθημερινές μετά τις 18.00)