Team & leadership development με άλογα

Πρωτοποριακά εργαστήρια ανάπτυξης ηγετικών ικανοτήτων και ομαδικότητας για εταιρίες

 

Η Ιππόλυση πραγματοποιεί εργαστήρια για εταιρικές ομάδες, τα οποία διευκολύνουν με επιτυχία την ολοένα αυξανόμενη ανάγκη για ξεκάθαρη επικοινωνία, νοητική ευελιξία, προσαρμοστικότητα, συνεργασία και ανάπτυξη ηγετικών ικανοτήτων. Κάθε εργαστήρι είναι προσαρμοσμένο ώστε να ταιριάζει στις εκάστοτε ανάγκες της κάθε εταιρίας.

 

Η Ιππόλυση είναι το πρώτο κέντρο στην Ελλάδα που χρησιμοποιεί τη μέθοδο EAGALA (Equine Assisted Growth and Learning Association) μια εναλλακτική, και πρωτοποριακή θεραπευτική μέθοδο η οποία εφαρμόζει τη βοήθεια των αλόγων στην εκπαίδευση, ανάπτυξη και την θεραπεία και γίνεται ολοένα και πιο δημοφιλής σε εταιρίες και οργανισμούς των ΗΠΑ και της Ευρώπης.

 

Μέγεθος εργαστηρίου: 10-30 συμμετέχοντες

Διάρκεια εργαστηρίου: Μισή ημέρα, ολόκληρη ημέρα, 2ήμερο

 

Ενδεικτικό πρόγραμμα εργαστηρίου μισής ημέρας:

9.30 Άφιξη (Καφές/τσάι)

Εισαγωγική συζήτηση για το εργαστήρι

Προετοιμασία για άσκηση με τα άλογα

Άσκηση με τα άλογα Α’

Καφές & επεξεργασία όσων συνέβησαν

Άσκηση με τα άλογα Β’

Ανάλυση και συζήτηση

13.30 Ολοκλήρωση εργαστηρίου

 

Τα πολλαπλά πλεονεκτήματα της δουλειάς με τα άλογα μπορούν να συνοψιστούν σε τρεις άξονες. Πρώτον, τα άλογα είναι ζώα αγέλης, πράγμα που σημαίνει ότι η επιβίωσή τους πάντα εξαρτιόταν από την ομάδα τους (αγέλη) και τη λειτουργικότητα αυτής. Δουλεύοντας μαζί τους, μπορούμε να πάρουμε ανεκτίμητα μαθήματα για την ομαδική δουλειά, την ευελιξία τόσο της ομάδας ως συνόλου όσο και των μελών της ξεχωριστά μέσα στους κόλπους της, την εμπιστοσύνη και το φυσικό τρόπο ηγεσίας. Δεύτερον, υποδυόμενα ρόλους, τα άλογα μας προσφέρουν ειλικρινή, αυθεντική κι άμεση ανατροφοδότηση. Οι συμμετέχοντες εκτελούν ασκήσεις δίπλα και μαζί με το άλογο, υπό την καθοδήγηση επιστημονικού προσωπικού. Δεν ιππεύουν τα άλογα. Ενδεικτικά και ανάλογα με τον στόχο κάθε άσκησης, μπορεί να ζητηθεί να καθοδηγήσουν τα άλογα σε συγκεκριμένες διαδρομές, να βρουν λύσεις στο να πείσουν το άλογο να τους ακολουθήσει στην υπερπήδηση κάποιου εμποδίου και να δουλέψουν ομαδικά για την επίτευξη συγκεκριμένων στόχων.

 

Η αλληλεπίδραση με τα άλογα απαιτεί και καλλιεργεί όλες τις προσωπικές ποιότητες που χρειάζονται για αποτελεσματική επικοινωνία και ηγεσία στην εργασία: αντίληψη, εστίαση, πρόθεση, εμπιστοσύνη, ενέργεια και επιρροή. Η διαδικασία είναι καθαρά βιωματική, η εμπειρία είναι δυνατή και οι δεξιότητες μεταφέρονται άμεσα στο εργασιακό περιβάλλον.

 

Τα τελευταία 15 χρόνια, η ανάπτυξη ομαδικότητας και ηγετικών δεξιοτήτων με τη βοήθεια των αλόγων είναι μια εξαιρετικά δημοφιλής μέθοδος στις ΗΠΑ και την Ευρώπη και εφαρμόζεται από ηγετικές εταιρίες και οργανισμούς σε όλους τους τομείς της αγοράς.

 

Μια σύντομη λίστα περιέχει τις εξής εταιρίες:

 

2SIC Internet Solutions GmbH, Buchs  *  AEGON * AIESEC *  Allied Irish Bank *  AOL Deutschland * Barclays Wealth *  BKK der Partner * Blue Media *  Boehringer Ingelheim Austria GmbH *  Boehringer Ingelheim GmbH *  Bosch Car Multimedia GmbH *  BPH (GE Money Bank) *  Brainbows Informationsmanagement GmbH *  Brandl & Talos Rechtsanwälte GmbH *  Bristol-Myers Squibb * Cap Gemini * Cisco * Deutsche Bahn * DHL * E.ON Global Commodities SE *  Equipage *  ERGO Versicherungsgruppe AG * Ernst & Young * Hewlett-Packard * Hungarian Telekom  * IKEA Deutschland * ING Bank (Netherlands) * Institute for Women’s Leadership * McDonald’s * McKinsey *  MIT Center for Real Estate (Massachusetts Institute of Technology) * Nat West Bank * NEFF A/S * Nestlé *  Nice Systems * Nike * NOKIA * Pfizer * Procter & Gamble (Poland) * SAP (England) * SAP Consulting (Germany) * SAP Danmark * SBK Bildungszentrum, Zürich *  Semmelweis University of Medicine (Budapest) * SHELL* Siemens * SLK Kliniken Heilbronn *  Society of Organizational Learners * vodafone (Hungary) * vodafone Germany * UC Berkeley