Αϋπνία

Είναι η κατάσταση εκείνη στην οποία, το άτομο ενώ θεωρεί ότι πρέπει να κοιμηθεί ή είναι κουρασμένο και χρειάζεται ξεκούραση, δεν μπορεί να χαλαρώσει και να αφήσει τον έλεγχο. Υπάρχει και η αϋπνία εκείνη, που ενώ το άτομο κοιμάται,  ξυπνάει σε λίγες ώρες χωρίς όμως να αισθάνεται, ότι έχει ξεκουραστεί. Οι λόγοι στους οποίους οφείλεται η αϋπνία, είναι πολλοί, μερικοί από αυτούς είναι:

  • Άγχος
  • Αγωνία
  • Κατάθλιψη
  • Υπερθυρεοειδισμός

Αφού ελεγχθεί οργανικά το άτομο, χρειάζεται να επιλύσει τους λόγους για τους οποίους δεν επιτρέπει στον εαυτό του την ξεκούραση.

Η θεραπεία με την βοήθεια των Ιπποειδών (equine assisted psychotherapy EAGALA),  εφαρμόζεται στην Ιππόλυση,  βοηθώντας με βιωματικό τρόπο το άτομο να ξεδιαλύνει τους λόγους της συνεχούς εγρήγορσης,  να τους διαπραγματευθεί και επιλύσει,  ώστε να δώσει στον εαυτό του το δικαίωμα της χαλάρωσης και παράδοσης στον ύπνο.

 


Διαθέσιμες Οικογενειακές & Ατομικές Θεραπείες

Η θεραπεία με τα άλογα κατατάσσεται στις βραχείες ψυχοθεραπείες, αφού σε σύντομο χρονικό διάστημα επιφέρει σημαντική και ουσιαστική αλλαγή στην υγεία και την ποιότητα ζωής του ανθρώπου. Η θεραπεία μπορεί να είναι ατομική (παιδιά, έφηβοι, νέοι, ενήλικες), οικογενειακή και ομάδων (σχολικές, αθλητικές, επαγγελματικές).

Διάρκεια Θεραπείας 1-2 ώρες

 


Ζητήστε σήμερα να κλείσετε ραντεβού ή να μάθετε περισσότερα!

Όνομα
Επώνυμο
email
Τηλέφωνο
Θέμα
Το μήνυμά σας

 


 

Η Ιππόλυση είναι ένα κέντρο που προσφέρει λύσεις σε άλογα και ανθρώπους

H μέθοδος αυτογνωσίας, μάθησης και θεραπείας που εφαρμόζεται στην Ιππόλυση ονομάζεται EAGALA (Equine Assisted Growth and Learning Association). Πρόκειται για μια μέθοδο εξαιρετικά διαδεδομένη σε Αμερική και Ευρώπη. Περισσότερα από 600 προγράμματα πραγματοποιούνται αυτή τη στιγμή παγκοσμίως, από πιστοποιημένους επαγγελματίες, παρέχοντας υπηρεσίες σε μια μεγάλη γκάμα θεμάτων που απασχολούν το άτομο, την οικογένεια και τον χώρο των επιχειρήσεων. H μέθοδος εφαρμόζεται με επιτυχία σε 50 χώρες παγκοσμίως.

Η διέυθυνσή μας είναι: Λεωφόρος Πλαταιών 95, 190 07 Μαραθώνας, Ανατολική Αττική.

Τηλέφωνο επικοινωνίας: +30 694 5911405 (καλέστε μας καθημερινές μετά τις 18.00)