Διαχείριση θυμού

Ο θυμός και ο φόβος είναι οι μεγάλοι σωματοφύλακες της ζωής μας, αυτοί που μας ειδοποιούν για τις απειλές που δεχόμαστε από το φυσικό ή κοινωνικό περιβάλλον.

 

Ανάλογα με το περιβάλλον στο οποίο έχει διαμορφωθεί η προσωπικότητά μας, έχει διαμορφωθεί και η σχέση μας με το θυμό και το φόβο. Συνήθως μέσα από την παραπλάνηση κοινωνικών προτύπων και εντολών, έχουμε μάθει να απαξιώνουμε, να ντρεπόμαστε, να κρύβουμε αυτά τα συναισθήματα. Κρύβουμε το φόβο γιατί σημαίνει αδυναμία, κρύβουμε το θυμό, γιατί δεν είναι “πολιτισμένο να θυμώνουμε “.

 

Κρατώντας το φόβο εγκλωβισμένο μέσα μας, τον μετατρέπουμε σε θυμό και ο εγκλωβισμένος θυμός,  γεννάει περισσότερο φόβο και ενοχή …

Η έκφραση και εξωτερίκευση του φόβου και του θυμού, δηλαδή ο σεβασμός μας στους σωματοφυλακές μας,  είναι απαραίτητος,  για την σωματική και ψυχική μας υγεία καθώς και για υγιείς σχέσεις με το περιβάλλον μας.

 

Πως όμως ; Πως χωρίς να καταστρέψουμε τις σχέσεις μας με τους άλλους ;

 

Στην βιωματική ψυχοθεραπεία με την βοήθεια των Ιπποειδών, μαθαίνουμε να διαχειριζόμαστε το φόβο και το θυμό μας με σεβασμό στον εαυτό μας, στα συναισθήματά μας, στους άλλους.

Τα προγράμματα διαχείρισης θυμού είναι εξατομικευμένα, χωρίς να χρειαστεί να εκτεθεί ο άνθρωπος,  χωρίς να χρειάζεται δικαιολογίες,  μέσα από την πλήρη αποδοχή ότι ο φόβος και ο θυμός,  είναι σύντροφοι όλων μας.  Οι πιστοποιημένοι θεραπευτές και τα εκπαιδευμένα Ιπποειδή,  μας οδηγούν στην εξεύρεση του δικού μας τρόπου διαχείρισης.  Όλοι μας έχουμε μέσα μας την αλήθεια μας και την λύση των προβλημάτων μας.

Η ψυχοθεραπεία με την βοήθεια των Ιπποειδών (equine assisted learning , development and psychotherapy ), μας βοηθάει να τις βρούμε.

 


Διαθέσιμες Οικογενειακές & Ατομικές Θεραπείες

Η θεραπεία με τα άλογα κατατάσσεται στις βραχείες ψυχοθεραπείες, αφού σε σύντομο χρονικό διάστημα επιφέρει σημαντική και ουσιαστική αλλαγή στην υγεία και την ποιότητα ζωής του ανθρώπου. Η θεραπεία μπορεί να είναι ατομική (παιδιά, έφηβοι, νέοι, ενήλικες), οικογενειακή και ομάδων (σχολικές, αθλητικές, επαγγελματικές).

Διάρκεια Θεραπείας 1-2 ώρες

 


Ζητήστε σήμερα να κλείσετε ραντεβού ή να μάθετε περισσότερα!

  Όνομα

  Επώνυμο

  email

  Τηλέφωνο

  Θέμα

  Το μήνυμά σας

   


   

  Η Ιππόλυση είναι ένα κέντρο που προσφέρει λύσεις σε άλογα και ανθρώπους

  H μέθοδος αυτογνωσίας, μάθησης και θεραπείας που εφαρμόζεται στην Ιππόλυση ονομάζεται EAGALA (Equine Assisted Growth and Learning Association). Πρόκειται για μια μέθοδο εξαιρετικά διαδεδομένη σε Αμερική και Ευρώπη. Περισσότερα από 600 προγράμματα πραγματοποιούνται αυτή τη στιγμή παγκοσμίως, από πιστοποιημένους επαγγελματίες, παρέχοντας υπηρεσίες σε μια μεγάλη γκάμα θεμάτων που απασχολούν το άτομο, την οικογένεια και τον χώρο των επιχειρήσεων. H μέθοδος εφαρμόζεται με επιτυχία σε 50 χώρες παγκοσμίως.

  Η διέυθυνσή μας είναι: Λεωφόρος Πλαταιών 95, 190 07 Μαραθώνας, Ανατολική Αττική.

  Τηλέφωνο επικοινωνίας: +30 694 5911405 (καλέστε μας καθημερινές μετά τις 18.00)