Η Ιππόλυση συμμετείχε στο 1ο Στέρνα Fringe Festival, στην Τήνο

Έχει περάσει αρκετός καιρός από το 1ο Fringe Festival στα Υστέρνια της Τήνου, κι όμως η αγάπη και η χαρά που νιώσαμε, συμμετέχοντας σε αυτό, μας ζεσταίνουν ακόμα.

Το 1ο Στέρνα Fringe Festival διοργανώθηκε 7-9 Αυγούστου, από την αγάπη ενός κοριτσιού, της Ιωάννας Κουτζούκου, για το χωριό Υστέρνια και από το πάθος της για την πάσης φύσης τέχνη ως τροφή του νου και της ψυχής.

Καλλιτέχνες εξέφρασαν απλά και ανθρώπινα τις τέχνες τους, με φόντο το πανέμορφο αυτό κυκλαδίτικο χωριό. Πραγματοποιήθηκαν μουσικές βραδιές, γιόγκα, έκθεση φωτογραφίας, ελεύθερη συζήτηση με τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα, θεραπευτικές συνεδρίες με άλογα, περίπατοι και πολλές ακόμα δημιουργικές δραστηριότητες.

Η Ιππόλυση -η Νίκη Μαρκογιάννη και οι συνεργάτες της- προσκλήθηκαν από τους διοργανωτές του φεστιβάλ για να πραγματοποιήσουν θεραπευτικές συνεδρίες με άλογα. Με μεγάλη χαρά δεχτήκαμε την πρόσκληση. Καθώς όμως οι πόροι μας δεν μας επέτρεπαν να μεταφέρουμε στην Τήνο τα δικά μας άλογα-θεραπευτές, έπρεπε να βρεθεί μια εναλλακτική λύση. Και φυσικά βρέθηκε, καθώς ιπποειδή βρίσκονται παντού στα νησιά μας. Δύο καλοπροαίρετοι ιδιοκτήτες μουλαριών, πρόσφεραν τα τρία υπέροχα μουλαράκια τους για τις συνεδρίες. Τα ζώα αυτά ήταν καταπληκτικοί χαρακτήρες και πραγματοποίησαν τις θεραπείες σαν επαγγελματίες! Όπως παρατήρησε και η Δρ. Μαρκογιάννη «τα μουλάρια ήταν πιο ανοιχτά στη διαδικασία των συνεδριών ακόμα και από τα άλογα».

Οι συνεδρίες είχαν μεγάλη επιτυχία και οι άνθρωποι που συμμετείχαν σε αυτές γνώρισαν από κοντά τη μαγεία της θεραπείας με τη βοήθεια των ιπποειδών. Κι όλο αυτό, με σκηνικό την πανοραμική θέα του τηνιακού τοπίου και της καταγάλανης θάλασσας.

Ήταν τιμή μας να συμμετέχουμε στο φεστιβάλ. Ένα εμπνευσμένο φεστιβάλ που αγκαλιάστηκε θερμά από το κοινό που συμμετείχε σε αυτό. Αναπολούμε τις όμορφες στιγμές που ζήσαμε και ανυπομονούμε ήδη για το 2ο Στέρνα Fringe Festival, τον ερχόμενο Αύγουστο.